Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /www/dragon/www.sarkanyhajo.hu/inc/func.inc.php on line 430
Csapatépítés - Sárkányhajózás

Magyar Sárkányhajó Szövetség

1118 Budapest, Rodostó u. 11.
Tel: +36 30 9 33 60 94
Fax: +36 1 246 3244
info@sarkanyhajozas.hu

Csapatépítés

Nincs még egy olyan csapatsport, mint a sárkányhajózás, amely olyan közösségteremtő és fejlesztő tevékenység, amelyben egy célért két labdarúgó-csapatnyi ember küzd.

Rendkívül alkalmas csapatépítésre, közösségi szellem formálására. Nem igényel előképzettséget (az úszni tudáson kívül), így bárki, aki érez magában erőt, energiát, és fogékony az új iránt, szereti a vizet, a természetet és a versengést, részt vehet sárkányhajós programjainkban.

10-15 perc gyakorlás után már látványos, hangulatos és izgalmas küzdelmet tudunk kialakítani kezdő legénységek között is. Nők és férfiak nemre és korra való tekintet nélkül akár együtt is, egy hajóban evezhetnek a győzelemért.

A sárkányhajó rendezvényeinken, versenyeinken 16-20 lapátos, két oldalt, arccal előre ülve, egytollú lapáttal, egy dobos adta ütemre és egy tapasztalt kormányos irányításával hajtja előre a hajót. A dobos háttal a menetiránynak ülve elől foglal helyet, a kormányos pedig a hajó farában állva, egy rögzített kormánylapáttal kormányoz és összehangolja, írányítja az evezősök munkáját.

csapatépítés

Aki a sárkányhajózásról, mint sportról részletesebb információkat szeretne kapni, tekintse meg a www.sarkanyhajozas.hu honlapot!